LED besparing berekenen

Je hoort natuurlijk overal dat je veel energie en daarmee kosten kan besparen wanneer je conventionele verlichting laat vervangen door LED verlichting. De voordelen van LED verlichting zijn zeker interessant, nu is het tijd om het concreet te maken. Met onze handige LED bespaarcalculator kan je in enkele seconden berekenen hoeveel je zal besparen wanneer je overgaat op LED!

Onze LED bespaarcalculator

Het is moeilijk om in te schatten wat jouw besparing precies gaat zijn wanneer je overstapt op LED verlichting. Daarom hebben wij een LED bespaarcalculator ontwikkeld. Vul in hoeveel lampen je nu hebt en hoeveel watt ze verbruiken. Daarna vul je in hoe lang jouw lampen elke dag gemiddeld aan staan. De bespaarcalculator laat direct een schatting zien van jouw besparing.

Uw LED besparing uitgebreid laten berekenen?

Onze LED bespaarcalculator geeft dus een schatting aan die gebaseerd is op het aantal branduren, watt en aantal lampen. Natuurlijk is jouw totale besparing afhankelijk van nog heel veel andere factoren. Wanneer je graag een specifieke, uitgebreide berekening wil van de mogelijke besparing wanneer je overstapt op LED verlichting, kan je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Druk op de knop “uitgebreide besparing aanvragen” en laat jouw gegevens achter. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een uitgebreide berekening te maken!

 

Contact

In Europa moeten LED-verlichtingsproducten voldoen aan verschillende eisen en normen om ervoor te zorgen dat ze veilig en efficiënt zijn. Vooral voor zakelijke gebruikers is dit belangrijk, neem bijvoorbeeld de verplichting om te voldoen aan energielabel C. LED Design Holland werkt daarom alleen met A- kwaliteit armaturen die voldoen aan de gestelde eisen.

  • CE-markering: Alle elektrische en elektronische producten, inclusief LED-verlichting, die op de markt worden gebracht binnen de Europese Economische Ruimte (EER), moeten voorzien zijn van een CE-markering. Dit geeft aan dat het product voldoet aan de essentiële gezondheids- en veiligheidseisen van de EU.
  • EN-normen: De EN-normen (Europese normen) specificeren technische vereisten en testmethoden voor verschillende aspecten van LED-verlichtingsproducten. Enkele relevante EN-normen voor LED-verlichting zijn:
    • EN 62471: Deze norm legt grenzen en metingen vast voor de blootstelling aan optische straling, inclusief LED-verlichting, om ervoor te zorgen dat het veilig is voor menselijke ogen en huid.
    • EN 60598: Deze norm behandelt de algemene veiligheidseisen en testmethoden voor verlichtingsarmaturen, inclusief LED-armaturen.
    • EN 61000-3-x: Deze reeks normen behandelt elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en de beoordeling van storingen en immuniteit van elektrische en elektronische apparatuur, inclusief LED-verlichting.
    • EN 62493: Deze norm richt zich op de meting en beoordeling van de blootstelling van verlichtingssystemen, waaronder LED-systemen, aan elektromagnetische velden.
  • Energie-efficiëntie-eisen: LED-verlichting moet voldoen aan energie-efficiëntie-eisen zoals vastgelegd in de ErP (Energy-related Products) richtlijn. Deze richtlijn heeft tot doel het energieverbruik van producten te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren.
  • RoHS-richtlijn: De RoHS-richtlijn beperkt het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur, waaronder LED-verlichting, om milieuschade en gezondheidsrisico’s te minimaliseren.